Czegoś takiego jeszcze nie widzieliście! Dwóch utytułowanych cukierników weźmie udział w pojedynku na pieczenie babeczek tak intensywnym, że trzeba było zamknąć go w klatce.
To nie są zwyczajne zawody w pieczeniu ciast! Ten niekonwencjonalny program stawia czterech profesjonalnych cukierników przeciwko sobie, żeby sprawdzić który z nich jest najlepszy w tworzeniu niesamowitych, przekraczających oczekiwania, olśniewających i nowatorskich tematycznych tortów.
Sześć najlepszych duetów cukierniczych w Ameryce rozpoczyna wyścig o zwycięstwo w świecie tortów weselnych i 25 tysięcy dolarów.
Jakie są charakterystyczne cechy kuchni poszczególnych rejonów świata? Jak niezwykłe zasady spożywania posiłków obowiązują w obcych krajach? Jak bardzo różnią się tradycyjne potrawy obcych kultur od polskich?
Wielki Międzynarodowy Konkurs Tortów Weselnych jest znany na całym świecie, każdy liczący się cukiernik go zna i śledzi, a uczestnicy zjeżdżają się z najgłębszych zakątków globu, by zaprezentować swoje wyjątkowe umiejętności i oczywiście wygrać
Wielokrotnie nagradzana mistrzyni cukiernictwa Stephanie Boswell zamieni najgorszych domowych cukierników Ameryki w lukierniczych bohaterów.
Nie ma nic zaskakującego w tym, że Bobbiego Flay’a i jego córkę Sophie łączy miłość do jedzenia.
Food Network oddaje antenę miłośnikom gotowania z całej Polski! Odwiedzimy prawdziwych pasjonatów i podpatrzymy, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. Poznamy się bliżej i będziemy biesiadować przy wspólnym stole!
9 profesjonalistów staje do walki o tytuł najlepszego cukiernika Ameryki. W 90 minut muszą uporać się z zadaniem wymyślonym przez jurorów.
W każdym odcinku prowadzący odwiedzi inne włoskie miasta: Mediolan, Neapol, Rimini… W każdym z miast spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokażą mu swoją ulubioną restaurację.
Robert Irvine, kultowy brytyjski kucharz i restaurator znany z wielu programów Food Network. Tym razem w roli ratującego restauracje. Robert ma 2 dni i 10.000 $ by dokonać niemożliwego.
W każdym odcinku Ty Pennington i szefowa kuchni Amanda Freitag uratują jedną lokalną restaurację przed zamknięciem.
W swoim programie, szef Misha Sukyas, zaprezentuje przepisy, które nie wymagają wielkich umiejętności kulinarnych.
"Koko & Roy" to opowieść o smakach i potrawach przywiezionych z Nowego Jorku.
Tym razem wybraliśmy się na przepiękne Kaszuby, a dokładnie do Chmielna, gdzie zaprosiły nas dziewczyny z Koła Gospodyń Wiejskich „Ekobabki”. Swoje przepisy zdradziły nam dwie urocze panie – Honorata i Monika.
Dominika Orlik jako bardzo utalentowana zawodniczka sportów motocyklowych większość swojego czasu spędza w podróży między kolejnymi zawodami.
W czwartym odcinku Przyślij przepis wybraliśmy się na wspólne gotowanie do Sylwii Pędziwiatr i Stefana Vjekoslava, polsko-chorwackiego małżeństwa o niezwykłym temperamencie!
Klaudia i Marta to dwie młode dziewczyny, których przyjaźń trwa już od lat.
Dziewczyny nie tylko razem mieszkają, pracują w agencji reklamowej, ale i spędzają wspólnie swój wolny czas.
Dla młodej mamy z Przeworska kulinaria to nie tylko pasja, ale też zawód.
W pierwszym odcinku odwiedziliśmy Magdę Krzeptowską w jej domu w Kościelisku – pięknej wsi na Podhalu.
Schodząc z Kopca Unii Lubelskiej, górującego nad dawną stolicą austro-węgierskiej Galicji, Robert Makłowicz odnajduje wspaniałe atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku.
W pierwszym odcinku programu „Zamiana szefów kuchni” noże skrzyżują Andrzej Polan oraz Andrzej Truchel.
W piątym odcinku „Zamiany szefów kuchni” zamienimy miejscami Kamila Kędzierskiego – Szefa kuchni z Warszawskiego Neo-Bistro z Szefem Kuchni z Ormiańskiej restauracji w Łodzi.
W drugim odcinku „Zamiany szefów kuchni” zamienimy ze sobą szefów kuchni z baru mlecznego i modnej warszawskiej restauracji.
W kolejnym odcinku serii poznamy Michalinę, której uboga w warzywa dieta sprawiła, że jej cera i paznokcie są w słabej kondycji.
Tym razem ekipa FOOD NETWORK wybrała się do remizy w Chrzanowie. Jako że interwencje strażackie to ciężka fizyczna praca, nie można chodzić z pustym żołądkiem.
Czwarty odcinek „Zamiany szefów kuchni” to prawdziwe wyzwanie. Zamienimy ze sobą Szefa kuchni ze Studio Kulinarnego z Wrocławia – Grzegorza Firkowskiego z dwukrotnym mistrzem Europy w karpiu i v-ce mistrzem Polski w jagnięcinie, szefem kuchni śląskiej restauracji z Mysłowic – Zbigniewem Koźlikiem!
Ostatni odcinek „Zamiany szefów kuchni” to prawdziwa polsko - włoska rewolucja.
Tym razem z kamerami FOOD NETWORK odwiedzamy trzy wspaniałe kobiety z Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy – Elę, Małgosię i Renatę
Doktora Ania Makowska i dietetyk Justyna Mizera w programie Zdrowo dla odmiany podpowiadają jakie produkty kupować, a jakich unikać, żeby zdrowo się odżywiać.