Czegoś takiego jeszcze nie widzieliście! Dwóch utytułowanych cukierników weźmie udział w pojedynku na pieczenie babeczek tak intensywnym, że trzeba było zamknąć go w klatce.
To nie są zwyczajne zawody w pieczeniu ciast! Ten niekonwencjonalny program stawia czterech profesjonalnych cukierników przeciwko sobie, żeby sprawdzić który z nich jest najlepszy w tworzeniu niesamowitych, przekraczających oczekiwania, olśniewających i nowatorskich tematycznych tortów.
Jakie są charakterystyczne cechy kuchni poszczególnych rejonów świata? Jak niezwykłe zasady spożywania posiłków obowiązują w obcych krajach? Jak bardzo różnią się tradycyjne potrawy obcych kultur od polskich?
Wielki Międzynarodowy Konkurs Tortów Weselnych jest znany na całym świecie, każdy liczący się cukiernik go zna i śledzi, a uczestnicy zjeżdżają się z najgłębszych zakątków globu, by zaprezentować swoje wyjątkowe umiejętności i oczywiście wygrać
Food Network oddaje antenę miłośnikom gotowania z całej Polski! Odwiedzimy prawdziwych pasjonatów i podpatrzymy, jaki jest ich sposób na udany obiad, rodzinną kolację czy imieniny u cioci. Poznamy się bliżej i będziemy biesiadować przy wspólnym stole!
W każdym odcinku prowadzący odwiedzi inne włoskie miasta: Mediolan, Neapol, Rimini… W każdym z miast spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokażą mu swoją ulubioną restaurację.
Robert Irvine, kultowy brytyjski kucharz i restaurator znany z wielu programów Food Network. Tym razem w roli ratującego restauracje. Robert ma 2 dni i 10.000 $ by dokonać niemożliwego.
Tym razem wybraliśmy się na przepiękne Kaszuby, a dokładnie do Chmielna, gdzie zaprosiły nas dziewczyny z Koła Gospodyń Wiejskich „Ekobabki”. Swoje przepisy zdradziły nam dwie urocze panie – Honorata i Monika.
W czwartym odcinku Przyślij przepis wybraliśmy się na wspólne gotowanie do Sylwii Pędziwiatr i Stefana Vjekoslava, polsko-chorwackiego małżeństwa o niezwykłym temperamencie!
Klaudia i Marta to dwie młode dziewczyny, których przyjaźń trwa już od lat.
Dziewczyny nie tylko razem mieszkają, pracują w agencji reklamowej, ale i spędzają wspólnie swój wolny czas.
Schodząc z Kopca Unii Lubelskiej, górującego nad dawną stolicą austro-węgierskiej Galicji, Robert Makłowicz odnajduje wspaniałe atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku.
W piątym odcinku „Zamiany szefów kuchni” zamienimy miejscami Kamila Kędzierskiego – Szefa kuchni z Warszawskiego Neo-Bistro z Szefem Kuchni z Ormiańskiej restauracji w Łodzi.
Tym razem ekipa FOOD NETWORK wybrała się do remizy w Chrzanowie. Jako że interwencje strażackie to ciężka fizyczna praca, nie można chodzić z pustym żołądkiem.
Czwarty odcinek „Zamiany szefów kuchni” to prawdziwe wyzwanie. Zamienimy ze sobą Szefa kuchni ze Studio Kulinarnego z Wrocławia – Grzegorza Firkowskiego z dwukrotnym mistrzem Europy w karpiu i v-ce mistrzem Polski w jagnięcinie, szefem kuchni śląskiej restauracji z Mysłowic – Zbigniewem Koźlikiem!
Doktora Ania Makowska i dietetyk Justyna Mizera w programie Zdrowo dla odmiany podpowiadają jakie produkty kupować, a jakich unikać, żeby zdrowo się odżywiać.