Szef kuchni Cliff Crooks zabiera kucharzy, którzy mają problemy w swoich firmach na trzydniowe szkolenie podczas którego pomaga im zbliżyć się do osiągnięcia kulinarnych celów.
Darnell Ferguson i komiczka Mamrie Hart są gospodarzami największego na świecie konkursu minikulinariów w którym nagrodą jest 5000 i upragnione Minitrofeum
Michel Moran, charyzmatyczny mistrz sztuki kulinarnej z Andaluzji zaprosi do wspólnego gotowania znane osobowości ze świata sztuki, muzyki i telewizji.
Kto z nas nie marzy o wycieczce do Stanów Zjednoczonych? Food Network zaprasza widzów w podróż kulinarną po tym niezwykłym kraju. To właśnie z nami odkryjecie niejedno pyszne miejsce. Robert Irvine w programie „Smaczna rozpusta” zabierze Was tam, gdzie można, a nawet trzeba zrobić sobie przerwę od zdrowej diety. Nie zabraknie też słodkiej rywalizacji w „Krainie słodyczy”, gdzie obowiązują zasady niczym z gry planszowej. A na koniec, amerykańscy szefowie kuchni postarają się pokonać niezrównaną dotąd mistrzynię sztuki kulinarnej Alex Guarnaschelli. Uwaga! Uczestnicy będą walczyć „Ogniem i patelnią”!
Pojedynek na grille powraca i jest większy niż kiedykolwiek! Najzdolniejsze i najbardziej godne podziwu umysły zajmujące się grillowaniem w Ameryce są gotowe do walki o upragniony tytuł Master of 'Cue i wyróżnioną rolę w Food Network Digital.
Dzieci często mają swoich idoli. Oprócz postaci z bajek, filmów czy gier, to również bohaterowie życia codziennego, którzy poprzez swoje zaangażowanie stali się dla nich autorytetem.
Wszystkich widzów Food Network łączy radość jaką czerpią z jedzenia. Na antenie kanału codziennie serwowane są zarówno dania tradycyjne, jak i te ze zwariowanym twistem. Z Food Network każdy może stać się szefem z prawdziwego zdarzenia, i to we własnej kuchni! Programy znajdujące się w ofercie tej stacji stwarzają widzom doskonałą okazję do kulinarnych podróży i poznania różnych tradycji i kultur. Nie można zapomnieć o tym, że Food Network to także nie lada gratka dla fanów rozrywki. Rywalizacja między sławnymi kucharzami i cukiernikami to nie tylko przyglądanie się jak powstają wymyślne dania, ale przede wszystkim, świetna zabawa!
Gwiazda muzyki i autorka bestsellerowej książki kucharskiej Trisha Yearwood zaprasza do swojej południowej kuchni, żeby podzielić się z widzami ulubionymi przepisami.
Znani szefowie kuchni i restauratorzy, bracia Bryan i Michael Voltaggio, są mentorami kolejnych wielkich kucharzy Ameryki podczas intensywnej rywalizacji zespołowej.
Szefowa kuchni Tregaye Fraser z Atlanty dodaje smaku i charakteru do każdego przepisu, dzieląc się swoimi potrawami z tymi, których kocha: rodziną, przyjaciółmi i dwoma dorastającymi synami.
„Zabawnie o jedzeniu” to program, jak każdy inny program kulinarny, tyle że ten ma też naukę, historię, komedię, lalki, kamery w urządzeniach kuchennych i gospodarza, który jest albo geniuszem, albo po prostu nie ma rozumu w głowie.
Enrica Della Martira była konkurentka i finalistka Masterchef zdradza swoje kuchenne sekrety dzięki wielu przepisom na chleb i dania, które idealnie się z nim łączą.
Istnieje niezliczona ilość kwestii w których restauracja może zawieść ale wszystko zaczyna się i kończy wraz z jedzeniem i przygotowywaniem go przez szefa kuchni.
Przed nami walka, w której orężem są same słodkości. W tym konkursie kulinarnym, prowadzący Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom, aby podjęli jeden z najtrudniejszych testów ich życia.
Szef kuchni Roberto Valbuzzi na co dzień zarządza zespołem i tworzy wyrafinowane dania w swojej restauracji. W tym programie zabierze nas na wieś, w rodzinne strony, by wraz z najbliższymi pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził, czyli dla północy Włoch.
„Zabawnie o jedzeniu” to program, jak każdy inny program kulinarny, tyle że ten ma też naukę, historię, komedię, lalki, kamery w urządzeniach kuchennych...