Łódzki Lawasz to prowadzona przez Ormian restauracja w łódzkiej Manufakturze. Serwuje typową kuchnię kaukaską. Tu, w klimatycznych wnętrzach można zjeść tradycyjne gruzińskie i ormiańskie potrawy. Karta jest bardzo bogata, a wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco. Na miejscu wypieka się również gruzińskie pieczywo. Żeby utrzymać tempo w kuchni pracuje aż 7 osób. Wszystkimi kieruje szef kuchni Arshak Stepanyan. Warszawskie Bocca Bistro and Bar to awangardowa restauracja zlokalizowana w biznesowej dzielnicy Warszawy. Wystrój restauracji nawiązuje do klimatu eleganckich, nowojorskich barów. W karcie znajdziemy dania kuchni polskiej, ale w wykwintnym wydaniu. W Bocca liczy się tempo i charakter. Dania wydaje się tu szybko, ale by sprostać oczekiwaniom wymagających klientów wszystkie przygotowywane są z ogromną dbałością o detale. Czy Ormianin gotujący na co dzień tradycyjne gruzińskie dania odnajdzie się w tej restauracji?