Karola z Lipowa na Kaszubach każdą wolną chwilę poświęca swojej pasji - kolekcji forem i książek kulinarnych.
Tropem literackich bohaterów Josefa Rotha docieramy z Robertem Makłowiczem „na koniec świata” – do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym pisarz się urodził.
Tym razem odwiedziliśmy panią burmistrz Hrubieszowa – Martę Majewską. Marta jest mamą trójki dzieci i dba o to, żeby jej rodzina jadła zdrowo, więc na śniadanie przygotowała sałatkę ze szpinaku, szynki, sera i gruszki. Zaraz po śniadaniu Marta – jak każda mama – od razu myśli, co podać na obiad
Laura relaksuje się dziergając koronki. Sielankę przerywa wygłodniały mąż Zdzisław, który wrócił z synem z przydomowej kopalni bursztynu.
Dagmara uwielbia wracać do starych przepisów kuchni regionalnej. Ułatwia jej to sąsiedzki handel wymienny lokalnymi produktami.
Niedziela na Podlasiu. Bożenka planuje odwiedziny u dziadka Heńka. Na spotkanie szykuje z córką Kingą tradycyjne bliny i miejscową odmianę sera korycińskiego.
W kolejnym odcinku serii przyjrzą się problemowi wzdęć.
Kolejna podróż ukraińska rozpoczyna się w najsłynniejszym uzdrowisku tego kraju, Truskawcu
W poszukiwaniu kolejnych kulinarnych objawień słynna restauratorka uda się do Krakowa.
Kto jak kto, ale Magda Gessler wie najlepiej, jak rozpalić zmysły do czerwoności! A to wszystko dzięki nietuzinkowym przepisom „Sexy kuchni”
W czwartym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler rozgrzeje nas do czerwoności smakołykami kuchni portugalskiej.
W szóstym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler podzieli się z nami bałkańskim przysmakiem!
Pani Janinka z Gliczarowa nad Dunajcem zachwala urok Tatr wiosenną porą.
W kolejnym odcinku poznamy Kasię, która nie może poradzić sobie z ciągłym zmęczeniem.
Magda Gessler odwiedzi Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich.
Trzy pokolenia w kuchni. Do Zakopanego zaprosiła nas Klementyna Gąsienica-Byrcyn, góralka wierna podhalańskim tradycjom kulinarnym.
W trzecim odcinku programu „Zamiana szefów kuchni” zamienimy szefową kuchni z regionalnej karczmy śląskich górali – Chaty Olimpijczyka – Marię Pietruszkę, z szefem kuchni z modnej restauracji w Krakowie Orzo – Andrzejem Gradowskim.
Ernest Kolenda z rodzicami prowadzi klub jeździecki „Wiosenny wiatr”. Ale nie jest to zwykła stadnina koni, bo dzieci, które jeżdżą w klubie związane są z nim jak z domem.
W drugim odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler zabierze nas w romantyczną podróż do hiszpańskiej Galicji, gdzie serwują najlepsze empanadas w całym kraju!
Tym razem z kamerami FOOD NETWORK odwiedziliśmy Kamilę, która spędzała wakacje w Chałupach ze swoimi dziećmi, Leonem i Zuzią. Rodzina zostaje tu na całe dwa miesiące wakacji - mieszkają i gotują w przyczepie – bez piekarnika, na dwóch palnikach.