O mięsie – niebanalnie i do rzeczy. „Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny, gdzie w rolach głównych zobaczymy wołowinę, wieprzowinę czy drób. Nikt nie wgryzie się w ten temat lepiej niż Tomek Jakubiak!
Słodka ambrozja, pikantne ostrygi i aromatyczny cynamon to powszechnie znane afrodyzjaki. Czy powiedzenie „przez żołądek do serca” jest prawdziwe? W każdym odcinku trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla.
Dzięki swoim przemyślanym potrawom, sprytnym ciężarówkom i obecności w mediach społecznościowych, food truck’i stały się ważnymi nośnikami możliwości ekonomicznych i wzrostu, uruchamiając przemysł o wartości 2 miliardów dolarów w miastach w całej Ameryce.
W świecie zawodowego grilla trzy legendy stoją razem na szczycie, Peg Leg Porker – mistrz grilla od trzech generacji, Diva Q zdobyła ponad 400 nagród na całym świecie, I Big Moe – zdobywca nagród we wszystkich kategoriach.
Oto urywki z życia przezabawnej Amy Schumer i jej rodziny. W tym dziwnym czasie kwarantanny wszyscy mają swoje zmartwienia i problemy, a Amy chce nas trochę rozbawić i przy okazji nauczyć się gotować.
Znany amerykański restaurator i jeden z najpopularniejszych prowadzących FOOD NETWORK, Guy Fieri, kolejny raz wyrusza w swojej czerwonej strzale w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia.
Amerykanie kochają rywalizację. Tak samo mocno kochają grillować. Więc spotykamy się dziś w Teksasie, stolicy grilla, by przeprowadzić jedyny w swoim rodzaju pojedynek.
Takiej rywalizacji jeszcze nie widzieliście! Czterech szefów kuchni dostaje po 500 dolarów do wydania na produkty spożywcze. Ale nie będą oni kupować w sklepie. Muszą odkupić zakupy od wychodzących klientów, nie wiedząc oczywiście co jest w torbach.
Przed nami kolejny tłusty sezon uwielbianego włoskiego programu. Prowadzący Szef Rubio zabiera nas w kulinarną podróż po całych Włoszech szukając najpyszniejszych lokalnych potraw.
Do kuchni MasterChefa Juniora ponownie wkroczy czterdziestu młodych, zdolnych kucharzy z całej Polski, którzy zaprezentują swoje umiejętności kulinarne i zawalczą o tytuł III MasterChefa Juniora.
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i wielokrotnie nagradzana blogerka kulinarna zaczyna swoje wiejskie życie na granicy Minnesoty i Północnej Dakoty
Jeśli weźmiesz jedną bezczelną, byłą dziewczynę z miasta, jej przystojnego męża ranczera, grupę uroczych dzieci, dalszą rodzinę, kowbojów, 3000 dzikich mustangów, stado bydła i jednego spokojnego psa, to dostaniesz ‘Kobietę na Dzikim Zachodzie’.
Pakujcie się i zapnijcie pasy, jedziemy spróbować najlepszych przysmaków Ameryki. Poznamy miejsca do których ludzie przyjeżdżają z całego kraju, żeby spróbować tego właśnie dania. Poznamy sekrety najlepszej Margarity zapiekanej w piecu tak gorącym, że piecze się ją jedynie 90 sekund.