Składniki:
Domowa wegeta 1 łyżka
Makaron instant 1 op
Papryka czerwona lub kolorowa
Upieczona pierś z kurczaka
Cebula dymka
Kolendra świeża
Imbir świeży ok 1cm
Czosnek 1 ząbek
Papryka słodka w proszku ½ łyżeczki
Przyprawa curry w proszku ¼ łyżeczki
Papryczka chilli
Przygotowanie:
Kurczaka pokrój w plastry i włóż na spód naczynia. Na górę dodaj pokruszony makaron instant. Domową przyprawę do zup wymieszaj z papryką słodką i curry wsyp do naczynia. Imbir i czosnek zetrzyj na tarce i dodaj do słoika. Paprykę chili pokrój w plastry i dodaj na górę. Dymkę pokrój – białą część w cienkie plasterki, zieloną w duże paski i dorzuć do zupy. Na samą górę dodaj pokrojoną kolorową paprykę. Tak przygotowaną zupę zabieramy do pracy. Na miejscu uzupełniamy słoik wrzącą wodą i odstawiamy na ok 5-10 min.