zupa "na wynos"

zupa "na wynos"
zupa "na wynos"
zupa "na wynos"

Składniki:

Domowa wegeta 1 łyżka

Makaron instant 1 op

Papryka czerwona lub kolorowa

Upieczona pierś z kurczaka

Cebula dymka

Kolendra świeża

Imbir świeży ok 1cm

Czosnek 1 ząbek

Papryka słodka w proszku ½ łyżeczki

Przyprawa curry w proszku ¼ łyżeczki

Papryczka chilli

Przygotowanie:

Kurczaka pokrój w plastry i włóż na spód naczynia. Na górę dodaj pokruszony makaron instant. Domową przyprawę do zup wymieszaj z papryką słodką i curry wsyp do naczynia. Imbir i czosnek zetrzyj na tarce i dodaj do słoika. Paprykę chili pokrój w plastry i dodaj na górę. Dymkę pokrój – białą część w cienkie plasterki, zieloną w duże paski i dorzuć do zupy. Na samą górę dodaj pokrojoną kolorową paprykę. Tak przygotowaną zupę zabieramy do pracy. Na miejscu uzupełniamy słoik wrzącą wodą i odstawiamy na ok 5-10 min.

podziel się: