Na spiralki:
4 naprawdę duże i kształtne ziemniaki odmiany mączystej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta płatków chilli (lub więcej - według uznania:))
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka soli
Na dip:
3 czubate łyżki majonezu
1 łyżka ostrej musztardy
5 łyżek jogurtu naturalnego
1 łyżeczka przyprawy curry
sól do smaku
Ziemniaki wyszorować. Jeśli są młode i mają cienką skórkę nie trzeba ich obierać. W środek ziemniaka wbić patyczek do szaszłyków i ostrym nożem naciąć je spiralnie.
Przyprawy dokładnie wymieszać i obtoczyć w pachnącym miksie spiralki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 25- 30 minut.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniaczanymi spiralkami.
podziel się: