1 cukinia zielona 1 cukinia żółta 1 marchewka 1 burak pęczek rzodkiewek 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu sól, pieprz garść orzechów laskowych bez skórki olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia Przygotowanie Z cukinii, marchewki i buraka zrobić spaghetti za pomocą spiralizoatora. Przełożyć do wody z lodem (w wersji na zimno. W wersji na ciepło można zblanszować). Rzodkiewki umyć, wrzucić do rondelka na rozgrzane masło, zamieszać i poddusić 2 minuty. Po tym czasie dodać wodę (tak by zakryła rzodkiewki) i dusić jeszcze 5 minut. Liście rzodkiewki dokładnie umyć, wrzucić do blendera razem z orzechami, miodem, czosnkiem i olejem. Zmiksować na gładkie pesto. Kolorowe spaghetti wymieszać, dodać rzodkiewki i pesto. Tęczowy obiad gotowy!