Tylne skoki pieczone w musztardzie z młodymi warzywami z kaszą mazurską z pieczonym burakiem
4 tylne skoki z królika
Sól / biały pieprz
Rękaw do pieczenia
Marynata:
2 łyżki gorczycy
Kawałek świeżego imbir
Łyżka białego pieprzu
Jedna sparzona i obrana cytryna pokrojona w ćwiartki
Kilka gałązek szałwii i rozmarynu
2 szalotki
2 młode marchewki
Młoda pietruszka
3 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy ostrej
2 łyżki śmietany słodkiej
2 łyżki masła
Szklanka wytrawnego białego wina
Szklanka lub 2 kaszy mazurskiej
cebula
3 pieczone buraki
bulion warzywny
masło
1 jabłko
kilka gałązek szałwii
Wszystkie składniki marynaty wrzuć do garnka i zagotuj. Zdejmij z ognia i ostudź. Marynatą zalej królika i mocno wysmaruj. Wrzuć do rękawa królika wraz ze składnikami marynaty i piecz około godziny w 190 stopniach.