Tylne skoki pieczone w musztardzie z młodymi warzywami z kaszą mazurską z pieczonym burakiem

tylne skoki z królika
tylne skoki z królika

Tylne skoki pieczone w musztardzie z młodymi warzywami z kaszą mazurską z pieczonym burakiem

4 tylne skoki z królika

Sól / biały pieprz

Rękaw do pieczenia

Marynata:

2 łyżki gorczycy

Kawałek świeżego imbir

Łyżka białego pieprzu

Jedna sparzona i obrana cytryna pokrojona w ćwiartki

Kilka gałązek szałwii i rozmarynu

2 szalotki

2 młode marchewki

Młoda pietruszka

3 ząbki czosnku

1 łyżka musztardy ostrej

2 łyżki śmietany słodkiej

2 łyżki masła

Szklanka wytrawnego białego wina

Szklanka lub 2 kaszy mazurskiej

cebula

3 pieczone buraki

bulion warzywny

masło

1 jabłko

kilka gałązek szałwii

Wszystkie składniki marynaty wrzuć do garnka i zagotuj. Zdejmij z ognia i ostudź. Marynatą zalej królika i mocno wysmaruj. Wrzuć do rękawa królika wraz ze składnikami marynaty i piecz około godziny w 190 stopniach.

podziel się: