Składniki:
Mąka migdałowa 1 szkl.
Wiórki kokosowe ½ szkl.
Miód 3 łyżki
Masło klarowane lub olej kokosowy 3-4 łyżki
Szczypta soli
Krem kokosowy
Wiórki kokosowe 1 szkl.
Ekstrakt waniliowy 1 łyżka (lub cukier z wanilią)
Serek mascarpone 200 g
Mleko kokosowe 3-4 łyżki
Miód do smaku
Dodatkowo mango do dekoracji
Przygotowanie:
Do dużej miski wsyp mąkę migdałową oraz wiórki kokosowe. Dodaj miód, sól oraz rozpuszczony tłuszcz. Całość dokładnie wymieszaj a następnie tak przygotowanym ciastem wyłóż tarteletki. Wstaw do lodówki, aby masa zastygła.
Do miski wrzuć serek mascarpone i dodaj mleko kokosowe. Dodaj miód i dokładnie całość wymieszaj. Dodaj wiórki kokosowe i ponownie wymieszaj krem. Tak przygotowany nałóż do tarteletek i wstaw do lodówki, aby krem lekko stężał.
Z mango wykrój dwie połówki a następnie obierz je na szklance. Tak przygotowany owoc pokrój w cienkie paski. Z pasków zwiń róże zaczynając od najwęższego kończąc na szerokich. Tak przygotowane kwiatki przełóż na tarteletki.