Tarta na spodzie z czerstwego chleba

Tarta na spodzie z czerstwego chleba

POMIDORY 0,5 CZERSTWY CHLEB 0,2 JAJKA 2 GAŁKA MUSZKATOŁOWA 0,001 MASŁO 0,05 MLEKO 0,05 SER GRANA PADANO 0,1 SZPINAK 0,25 CZOSNEK 0,015 SÓL 0,01 OLIWA Z OLIWEK 0,025 PIEPRZ 0,001 TYMIANEK 0,005 SZAŁWIA 0,005 MOZZARELLA 0,15 CUKINA 200 G

Chleb pokruszyć i rozdrobnic na mniejsze kawałki. Połączyć w misce mleko, jajka, pieprz, gałkę, posiekany tymianek, szałwie i starty ser Grana Padano. Następnie chleb wymieszać z masą jajeczną i pozostawić na 10 min. W tym czasie szpinak pokroić na mniejsze kawałki i posiekać czosnek, na patelnie wlać oliwę i posiekany czosnek a następnie szpinak ORAZ CUKINIA , mieszać przez chwilę i posolić. Po chwili dodać smiętanę i dusić przez 5 min. W natłuszczonej formie ze zdejmowanym dnem ułożyć masę z chleba. Rozłożyć szpinak równomiernie i na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory które trzeba posolić i popieprzyć. Można ułoźyć na wierzchu gałązki tymianku. Piec 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu na tarcie ułożyć kawałki porwanej mozzarelli.