200 g masła 3 tabliczki gorzkiej czekolady 3 jajka 250 g drobnego cukru 135 g mąki szczypta soli kilka kropli ekstraktu waniliowego 2 tabliczki białej czekolady 100ml śmietanki 30% 50ml syropu malinowego dobrej jakości 100g malin
Przygotowanie Masło roztopić. Do płynnego dodać 2 tabliczki gorzkiej czekolady połamane na kosteczki i cały czas mieszając roztopić, kiedy będzie niemal płynne zestawić z ognia żeby czekolada się nie przypaliła. Jajka roztrzepać z cukrem, dodać roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować . Dodać przesianą mąkę, sól oraz wanilię, zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do formy , wyrównać powierzchnię. Resztę czekolady zetrzeć na tarce lub posiekać w kosteczkę i posypać po wierzchu ciasta. Wstawić do piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć ze śmietanką i wylać na wystudzone brownie. Za pomocą strzykawki po całym okręgu ciasta wycisnąć kropki, które rozciągnąć przy pomocy patyczka do szaszłyka w kształt serca. Po środku ułożyć maliny