1 pierś z kurczaka masło klarowane do smażenia kilkanaście listków świeżej szałwii 80 g szynki dojrzewającej (np polskiego kumpiaka) 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 3 ząbki czosnku garść pomidorków koktajlowych sól, pieprz Kurczaka przekroić wzdłuż na 2 cieńsze filety rozbić tłuczkiem (pod folią) by uzyskać tę samą grubość. Doprawić solą i pieprzem, Na wierzchu każdego kawałka mięsa ułożyć listki szałwii. Przekroić plasterki szynki wzdłuż na pół i paskami owinąć filety. Na patelni rozgrzać masło klarowane położyć kurczaka (szałwią do dołu) i smażyć przez 4 minuty z jednej strony. Przewrócić i smażyć kolejne 4 minuty. Mięso odłożyć na talerz, na patelnię ze smakiem po kurczaku wlać wino, dodać czosnek i zredukować o połowę. Dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i podsmażyć 2 - 3 minuty. Dodać łyżkę masła i podgrzać w sosie kurczaka.