szaszłyki z polędwicy wołowej

szaszłyk z polędwicy
szaszłyk z polędwicy

SZASZŁYKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

CZOSNEK

CEBULA

PIEPRZ

SÓL

ŚWIEŻE LIŚCIE LAUROWE

POLĘDWICA WOŁOWA

OLIWA Z OLIWEK

GAŁĄZKI LAUROWE

WĘDZONA SŁONINA

LIŚCIE DĘBU

CZERWONA CEBULA

Zaczynamy od przygotowania suchej marynaty do mięsa. Kroimy czosnek oraz cebulę. Dodajemy młotkowany pieprz, gruboziarnistą sól oraz świeże liście laurowe. Do przypraw wrzucamy kawałki polędwicy wołowej. Mięso dobrze w nich obtaczamy. Dolewamy kroplę oliwy z oliwek. Następnie na gałązkę laurową nadziewamy kolejno składniki: polędwicę wołową, wędzoną słoninę i liść dębu. Szaszłyk zakańczamy kawałkiem czerwonej cebuli. Grillujemy przez ok. 15 minut.

podziel się: