Składniki: piersi z 5 gołębi, 10 plastrów słonina, 3- 5 średnie cebule, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 papryka żółta, 1-2 cukinie, 2 kolby kukurydzy, 4-5 pomidorów, 3-4 ząbki czosnku, 2-3 łyżki majeranku, sól, pieprz, ocet winny, masło.
Dodatki: pieczywo, mieszanka sałat, limonka, kolendra.
Wykonanie: Piersi gołębia umyć, osuszyć, przekroić na pół, zamarynować. Marynatę zrobić z soli, czosnku, majeranku. Słoninę pokroić w cienkie plasterki i każdy kawałek mięsa owinąć. Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na kawałki wielkości mięsa. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w średniej wielkości kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół lub w plasterki. Nabijać wszystko na szabelki. Przed grillowaniem posolić, popieprzyć. Osobno na ruszcie grillować całe kolby kukurydzy. Kukurydzę podczas grillowania smarować masłem i polewać octem. Na końcu pokroić na mniejsze kawałki. Również osobno grillować całe pomidory. Można na szabelkach lub na ruszcie. Przed podaniem pomidory posolić. Podawać z mieszanką sałat, pieczywem, limonką, kolendrą.