8 arkuszy papieru ryżowego, 75g pokrojonych w plastry rzodkiewek,
garść liści kolendry i mięty,
2 średnie marchewki,
1⁄2 świeżego ogórka,
100 g czerwonej kapusty,
1 spora kalarepa,
makaron vermicelli namoczony w ciepłej wodzie.
kwiaty jadalne
Na sos: 60 g masła orzechowego,
1⁄2 łyżeczki świeżo mielonego imbiru,
0,5 łyżki oleju sezamowego,
2 łyżki octu ryżowego, 1 łyżka sosu sojowego,
2 łyżeczki miodu, 1 szczypta płatków czerwonej papryki
Marchew, ogórka, czerwoną kapustę i kalarepkę należy obrać, a następnie przy pomocy bardzo ostrego noża pokroić w cienkie paseczki. Rzodkiewki pokroić w cieniutkie plasterki. Makaron ryżowy należy przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do miski wlać letnią wodę. Każdy płat papieru ryżowego delikatnie zamoczyć w wodzie, przenieść na na deskę. W górnej części arkusza ułożyć kilka warzyw, następnie zawinąć boki oraz wykonać jeden skręt rolki. Dołożyć więcej warzyw oraz dodatków jak kwiaty i wykonać kolejny skręt. Dołożyć kolejne warzywa oraz zioła i skleić rolkę.
Sos:
Masło orzechowe, imbir, olej sezamowy, ocet winny, sos sojowy i miód wlać do miski i dokładnie wymieszać. Posypać płatkami chilli.