Serniczki mango z nasionami chia w słoiczku

Serniczki mango z nasionami chia w słoiczki
Serniczki mango z nasionami chia w słoiczki
Serniczki mango z nasionami chia w słoiczku

Składniki:

6 łyżek chia

2 mango

2 jabłka

400 ml mleka kokosowego

200 ml mleka migdałowego

2 łyżki masła

2 łyżeczki syropu z agawy

1 łyżka cynamonu

jeżyny do dekoracji

mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Do miski wlewamy mleko kokosowe, migdałowe i dodajemy nasiona chia. Dokładnie mieszamy i dodajemy syrop z agawy. Mango obieramy, kroimy i blendujemy. Połowę masy mango dodajemy do miski z pozostałymi składnikami.

Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i posypujemy cynamonem. Łyżkę masła roztapiamy na patelni i podsmażamy jabłka. Następnie dodajemy drugą łyżkę masła. Jabłka smażymy do miękkości. Przestudzone jabłka układamy na dnie słoiczków. Następnie do 2/3 wysokości słoiczków wlewamy masę z chia, później zmiksowane mango Na wierzchu układamy jeżyny, dekorujemy miętą i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny

podziel się: