Składniki:
6 łyżek chia
2 mango
2 jabłka
400 ml mleka kokosowego
200 ml mleka migdałowego
2 łyżki masła
2 łyżeczki syropu z agawy
1 łyżka cynamonu
jeżyny do dekoracji
mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko kokosowe, migdałowe i dodajemy nasiona chia. Dokładnie mieszamy i dodajemy syrop z agawy. Mango obieramy, kroimy i blendujemy. Połowę masy mango dodajemy do miski z pozostałymi składnikami.
Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i posypujemy cynamonem. Łyżkę masła roztapiamy na patelni i podsmażamy jabłka. Następnie dodajemy drugą łyżkę masła. Jabłka smażymy do miękkości. Przestudzone jabłka układamy na dnie słoiczków. Następnie do 2/3 wysokości słoiczków wlewamy masę z chia, później zmiksowane mango Na wierzchu układamy jeżyny, dekorujemy miętą i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny