Składniki:
1 podłużny burak
2 spore marchewki
1 kalarepka
1 żółta cukinia
150 g kremowego sera koziego
sól
1 zielona papryczka chilli
1/2 pęczka natki
1/2 pęczka kolendry
1/2 szalotki
1 łyżka octu jabłkowego
3 łyżki oleju lnianego
sól
1 łyżka miodu
garść orzechów włoskich
Przygotowanie:
Warzywa umyć i obrać. Za pomocą spiralizera pociąć w różne kształty - buraka i marchewkę w spaghetti, cukinię w półokrągłe spirale, a kalarepkę we wstążki. Papryczkę przekroić na pół i wyjąć nasiona, wrzucić do blendera razem z ziołami, szalotką, miodem, olejem i octem . Zmiksować aż powstanie sos. Warzywa polać sosem na wierzchu, ułożyć pokruszony ser kozi, a całość posypać orzechami.
podziel się: