Roladki z indyczej piersi z mięsem mielonym i szpinakiem podane z podsmażonym zielonym groszkiem

roladki z piersi indyczej
roladki z piersi indyczej

Roladki z indyczej piersi z mięsem mielonym i szpinakiem podane z podsmażonym zielonym groszkiem

  • 4 sznycle indycze z piersi
  • 4 łyżeczki masła
  • Szklanka mąki pszennej do panierki
  • Szklanka wina Porto
  • Sól / pieprz

FARSZ:

  • 20dk mielonego mięsa z udźca indyczego
  • 20dk mielonego boczku wieprzowego
  • Pół łyżeczki kopru włoskiego
  • Pół łyżeczki startego tymianku lub kilka gałązek świeżego tymianku
  • Pół łyżeczki kolendry
  • 1 zmielona cebula
  • 5 ząbków startego czosnku
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Sól

Mięso wymieszaj bardzo dokładnie ze wszystkimi składnikami.

Sznycle rozklep jak najbardziej sie da. Posól I od środka ułóż na całej powierzchni szpinak a na szpinak klke mielonego. Formuj roladki które później obsmaż na maśle I podlej njlepiej winem Madera. Duś około 5min.

  • Masło łyżka
  • Tacka lub 15dk zielonego groszku słodkiego
  • 2 ceble szalotki
  • Kilka ząbków czosnku
  • 6 pomidorków cherry
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • Sok z jednej limonki
  • Garść szpinaku
  • Garść rukwi wodnej

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć groszek, gdy zacznie się zielenić dodaj szalotkę pokrojoną w piórka oraz pozostałe składniki. Smaż maxymalnie 5min

podziel się: