Roladki z indyczej piersi z mięsem mielonym i szpinakiem podane z podsmażonym zielonym groszkiem
- 4 sznycle indycze z piersi
- 4 łyżeczki masła
- Szklanka mąki pszennej do panierki
- Szklanka wina Porto
- Sól / pieprz
FARSZ:
- 20dk mielonego mięsa z udźca indyczego
- 20dk mielonego boczku wieprzowego
- Pół łyżeczki kopru włoskiego
- Pół łyżeczki startego tymianku lub kilka gałązek świeżego tymianku
- Pół łyżeczki kolendry
- 1 zmielona cebula
- 5 ząbków startego czosnku
- Pół łyżeczki cynamonu
- Sól
Mięso wymieszaj bardzo dokładnie ze wszystkimi składnikami.
Sznycle rozklep jak najbardziej sie da. Posól I od środka ułóż na całej powierzchni szpinak a na szpinak klke mielonego. Formuj roladki które później obsmaż na maśle I podlej njlepiej winem Madera. Duś około 5min.
- Masło łyżka
- Tacka lub 15dk zielonego groszku słodkiego
- 2 ceble szalotki
- Kilka ząbków czosnku
- 6 pomidorków cherry
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- Sok z jednej limonki
- Garść szpinaku
- Garść rukwi wodnej
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć groszek, gdy zacznie się zielenić dodaj szalotkę pokrojoną w piórka oraz pozostałe składniki. Smaż maxymalnie 5min
podziel się: