Roladki z indyczej piersi z mięsem mielonym i szpinakiem podane z podsmażonym zielonym groszkiem

roladki z piersi indyczej
roladki z piersi indyczej

Roladki z indyczej piersi z mięsem mielonym i szpinakiem podane z podsmażonym zielonym groszkiem

  • 4 sznycle indycze z piersi
    • 4 łyżeczki masła
      • Szklanka mąki pszennej do panierki
        • Szklanka wina Porto
          • Sól / pieprz

            FARSZ:

            • 20dk mielonego mięsa z udźca indyczego
              • 20dk mielonego boczku wieprzowego
                • Pół łyżeczki kopru włoskiego
                  • Pół łyżeczki startego tymianku lub kilka gałązek świeżego tymianku
                    • Pół łyżeczki kolendry
                      • 1 zmielona cebula
                        • 5 ząbków startego czosnku
                          • Pół łyżeczki cynamonu
                            • Sól

                              Mięso wymieszaj bardzo dokładnie ze wszystkimi składnikami.

                              Sznycle rozklep jak najbardziej sie da. Posól I od środka ułóż na całej powierzchni szpinak a na szpinak klke mielonego. Formuj roladki które później obsmaż na maśle I podlej njlepiej winem Madera. Duś około 5min.

                              • Masło łyżka
                                • Tacka lub 15dk zielonego groszku słodkiego
                                  • 2 ceble szalotki
                                    • Kilka ząbków czosnku
                                      • 6 pomidorków cherry
                                        • 2 łyżki oleju rzepakowego
                                          • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
                                            • Sok z jednej limonki
                                              • Garść szpinaku
                                                • Garść rukwi wodnej

                                                  Na patelni rozgrzej masło i wrzuć groszek, gdy zacznie się zielenić dodaj szalotkę pokrojoną w piórka oraz pozostałe składniki. Smaż maxymalnie 5min

                                                  podziel się: