Przekładańce z puree z dyni i z łososiem

Przekładańce z puree z dyni i z łososiem
Przekładańce z puree z dyni i z łososiem
Przekładańce z puree z dyni i z łososiem

Składniki:

1 chleb tostowy

½ dyni

2 małe ogórki

130 g płatów łososia

1 ząbek czosnku

½ sera feta

½ opakowania rukoli

Świeży rozmaryn

Pieprz

Patyczki

Przygotowanie:

Dynię kroimy w plastry i grillujemy do miękkości. Po upieczeniu zdejmujemy skórkę i ugniatamy z serem feta. Dodajemy kilka posiekanych listków rozmarynu i pokrojony czosnek. Ugrillowane kromki chleba smarujemy puree z dyni, układamy listki rukoli, pokrojone w plasterki ogórki, plasterek łososia i przykrywamy kromką chleba. Na wierzchu powtarzamy wszystkie czynności kolejny raz i przykrywamy trzecią kromką. Wbijamy dwa patyczki w przekładaniec i przecinamy na dwa trójkąty.

podziel się: