Na podpłomyki: 1 szklanka mąki pszennej 80 ml ciepłej wody sól 1 łyżka oliwy z oliwek 6 plastrów boczku parmezan do starcia Na salsę: 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 papryczka chili,
1/2 pęczka kolendry sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek Ułożyć kopczyk z mąki i wlać wodę. Całość posolić, polać oliwą. Pomieszać wszystko patyczkiem. Ugnieść ciasto i uformować kulę. Rozwałkować ciasto. Przy pomocy miseczki wyciąć równe okręgi. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Po zdjęciu podpłomyków z patelni włożyć je do pudełka po papierze do pieczenia żeby nadać im kształt. Cienkie plastry boczku upiec w piekarniku na kartce (ew. podsmażyć na suchej patelni do wytopienia tłuszczu).
Pomidory pokroić na ćwiartki i wyjąć gniazda nasienne. Pomidory i czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę. Papryczkę chili posiekać. Dodać posiekaną kolendrę. Posolić i popieprzyć. Polać oliwą. Wszystko pomieszać. Gotowe podpłomyki napełnić salsą. Dodać boczek. Ułożyć na półmisku. Posypać parmezanem i kolendrą