Muffiny jajeczne

Muffiny jajeczne
Muffiny jajeczne

Muffiny jajeczne

składniki:

  • szpinak 40 g
    • jaja kurze całe 100 g
      • Papryka czerwona 130 g
        • Pomidor koktajlowy 100 g
          • czosnek 6 g
            • szczypiorek 10 g
              • ser kozi 30 g
                • Masło 10 g
                  • natka pietruszki

                    przygotowanie:

                    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę. W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, pomidorki, ser kozi//fetę oraz paprykę, wymieszać widelcem. Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

                    podziel się: