2 szklanki startej marchewki, 1/2 szklanki tartego parmezanu 2 jajka 3 łyżki mąki owsianej 1⁄2 startego świeżego imbiru Dodatki 1 awokado, garść liści szpinaku, kawałek czerwonej kapusty limonka oliwa z oliwek, sól, pieprz, szczypta chilli Przygotowanie: Marchewkę zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Odcisnąć ją bardzo dokładnie, aby masa była możliwie sucha. Zetrzeć ser na tarce o drobnych oczkach, dodać otarty imbir, jajka, mąkę i dokładnie wymieszać. Powinna powstać plastyczna masa. Uformować kulki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozwałkować na okrągłe , cienkie placuszki. Placuszki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut, aż do zarumienienia boków. Delikatnie zdjąć tacos z blaszki i wypełnić farszem. Przygotowanie farszu: Awokado obrać, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę, szczyptę chilii, sól, pieprz oraz sok z limonki. Wymieszaj całość i napełnij taco. Dodaj poszatkowaną kapustę, sałaty i pokrojone pomidorki koktajlowe.
Początek formularza
Dół formularza