- Składniki: flaki wołowe, marchew, pietruszka, nać selera, cebula, bułka.
- Salsa verde: 1/3 szklanki posiekanych kaparów, 1/3 szklanki posiekanej mięty, 1/3 szklanki posiekanej bazylii, 1/3 szklanki posiekanego oregano, 1/3 szklanki posiekanego szczypioru, 1/3 szklanki posiekanego tymianku, 1/3 szklanki posiekanej naci pietruszki, 1-3 ząbków czosnku drobno posiekanego, 1-2 szklanek oliwy, trochę octu winnego czerwonego, sól, pieprz.
- Wykonanie sosu: Wszystkie składniki wymieszać z oliwą i octem, a następnie doprawić solą i pieprzem.
- Wykonanie: Bułkę przekroić i przypiec z obu stron na grillu. Flaki wyjąc z garnka, posiekać, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do bułki, oblać salsą verde. Przełożyć na papier. Można podawać z frytkami.
podziel się: