PRZEPIS: JAGNIĘCE KOFTY Z SOSEM JOGURTOWYM
Jagnięce kofty:
500 gr mięsa jagnięcego lekko tłustego do zmielenia
2 ząbki czosnku
Łyżka ajwaru
1 cebula
Świeże ziołą: mięta, kolendra
Przyprawy po łyżeczcce : kolendra, kmin, papryka, cynamon, pieprz cayen
Mięso wymieszaj z przyprawami, ajwarem, startym czosnkiem I startą cebulę oraz posiekanymi ziołami. Ma mieć jednolitą masę. Formuj mięso w wąskie wałeczki i obklej nim namoczone patyczki. Smaż na rozgrzanej patelni grillowej, około 6min. Powinny być wciąż różowe w środku.
Sos jogurtowy:
Opakowanie jogurtu greckiego
Sok z limonki
Mała garść świeżej mięty
Łyżeczka posiekanego szczypiorku
Jogurt wymieszaj , posiekanymi ziołami,
podziel się: