Składniki:
12 daktyli
12 migdałów
12 plastrów szynki dojrzewającej
tymianek cytrynowy
12 brukselek
200 g mielonej wołowiny
ser mimollette
świeża kolendra
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
płatki chilli
pomidorki koktajlowe
bazylia
Przygotowanie:
Brukselkę wrzuć na osolony wrzątek i podgotuj przez ok. 5 minut. Przelej zimna wodą żeby nie straciła koloru. Do mięsa dodaj posiekaną kolendrę, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i płatki chilli. Dokładnie wymieszaj. Uformuj maleńkie burgerki. Brukselki przetnij na połowę, ułóż burgerki, grube plastry pomidorków koktajlowych i wycięte z sera krążki. Zepnij wykałaczką. Daktyle nad-ziej migdałem i owiń półplasterkiem szynki dojrzewającej.Posyp tymiankiem cytrynowym i zepnij wykałaczką.
podziel się: