Składniki: koński penis, 2-3 marchwie, 1 pietruszka, 1 seler, mąka, 2-3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, słodka wędzona papryka, chilli. Dodatki: frytki, ćwiartki ziemniaków.
Wykonanie: Penis oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, ugotować. Na początku gotowania zebrać szumowiny. Następnie dodać marchew, seler, pietruszkę, liście laurowe, ziele angielskie. Miękkiego penisa wyjąć i ostudzić. Pokroić w cienkie plastry. Panierować w mące i smażyć na głębokim tłuszczu. Aby osiągnąć chrupkość należy smażyć około 6-8 minut. Na końcu przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką i ewentualnie papryką chilli. Podawać z frytkami lub ćwiartkami ziemniaków
podziel się: