Comber z królika zapiekany pod smażonym szpinakiem z oliwkami
2 combry z królika
Sól, pieprz grubo mielony
Olej rydzowy
Świeży tymianek
3 łyżki masła
6 garści obranego szpinaku bez łodyg
1 cebula
2 ząbki czosnku
Kilka suszonych pomidorów
Kilka czarnych oliwek
4 łyżki startego dojrzewającego sera typ Peccorino
2 dojrzałe pomidory malinowe najlepiej
sól, pieprz
Tabuleh z kuskusem
Szklanka kuskusu
Zalewa: sok z jednej cytryny, trochę wrzątku, ząbek czosnku, skórka z jednej cytryny, kurkuma, oliwa, olej rydzowy, sól
2 ogórki małosolne
Czerwona cebula
Combry natrzyj solą, pieprzem, świeżym tymiankiem i olejem.
Obsmaż go na maśle, które wcześniej dobrze jak się troszkę przyrumieni na patelni. Wyjmij z patelni i wsadź do żaroodpornego pojemnika.
W rondelku obsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj posiekany czosnek. Po chwili dodaj pomidory , oliwki i wrzuć szpinak. Dodaj teraz pokrojone w kostkę pomidory i chwilę duś. Gdy się zredkuje płyn a sos zgęstnieje to wrzuć ser. Na każdy kawałek combra włóż część szpinak i piecz około 15min w 200 stopniach.
Kuskus wrzuć do miski i zalej wrzątkiem połączonym składnikami do kurkumy.
Gdy kuskus napęcznieje dodaj pokrojonego kostkę ogórka i cebulę