Comber z królika zapiekany pod smażonym szpinakiem z oliwkami

comber z królika
comber z królika

Comber z królika zapiekany pod smażonym szpinakiem z oliwkami

2 combry z królika

Sól, pieprz grubo mielony

Olej rydzowy

Świeży tymianek

3 łyżki masła

6 garści obranego szpinaku bez łodyg

1 cebula

2 ząbki czosnku

Kilka suszonych pomidorów

Kilka czarnych oliwek

4 łyżki startego dojrzewającego sera typ Peccorino

2 dojrzałe pomidory malinowe najlepiej

sól, pieprz

Tabuleh z kuskusem

Szklanka kuskusu

Zalewa: sok z jednej cytryny, trochę wrzątku, ząbek czosnku, skórka z jednej cytryny, kurkuma, oliwa, olej rydzowy, sól

2 ogórki małosolne

Czerwona cebula

Combry natrzyj solą, pieprzem, świeżym tymiankiem i olejem.

Obsmaż go na maśle, które wcześniej dobrze jak się troszkę przyrumieni na patelni. Wyjmij z patelni i wsadź do żaroodpornego pojemnika.

W rondelku obsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj posiekany czosnek. Po chwili dodaj pomidory , oliwki i wrzuć szpinak. Dodaj teraz pokrojone w kostkę pomidory i chwilę duś. Gdy się zredkuje płyn a sos zgęstnieje to wrzuć ser. Na każdy kawałek combra włóż część szpinak i piecz około 15min w 200 stopniach.

Kuskus wrzuć do miski i zalej wrzątkiem połączonym składnikami do kurkumy.

Gdy kuskus napęcznieje dodaj pokrojonego kostkę ogórka i cebulę

podziel się: