CEVICHE Z ŁOSOSIA
FILET Z ŁOSOSIA
CUKIER
PIEPRZ
SÓL
MIÓD
SOK Z CYTRYNY
MUSZTARDA DIJON
ZIELONA PAPRYKA
KOLENDRA
SOK Z LIMONKI
CZERWONA CEBULA
MALINY
CYTRYNA
KOPEREK
LIMONKA
Filet z łososia dokładnie smarujemy bejcą wykonaną na bazie cukru, pieprzu, soli i miodu. Rybę odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie przygotowujemy marynatę. Do soku z cytryny dodajemy odrobinę musztardy dijon, sól i miód. Dorzucamy także pokrojoną zieloną paprykę, kolendrę, sok z limonki oraz czerwoną cebulę. Łososia kroimy pod kątem 45 stopni w wąskie paski zwane tiritas. Następnie zalewamy go marynatą. Do całości dodajemy maliny. Ceviche z łososia podajemy z grillowanymi z cukrem, solą i koperkiem plastrami cytryn. Danie dekorujemy koperkiem, limonką i cytryną.
podziel się: