ceviche z łososia

ceviche z łososia
ceviche z łososia

CEVICHE Z ŁOSOSIA

FILET Z ŁOSOSIA

CUKIER

PIEPRZ

SÓL

MIÓD

SOK Z CYTRYNY

MUSZTARDA DIJON

ZIELONA PAPRYKA

KOLENDRA

SOK Z LIMONKI

CZERWONA CEBULA

MALINY

CYTRYNA

KOPEREK

LIMONKA

Filet z łososia dokładnie smarujemy bejcą wykonaną na bazie cukru, pieprzu, soli i miodu. Rybę odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie przygotowujemy marynatę. Do soku z cytryny dodajemy odrobinę musztardy dijon, sól i miód. Dorzucamy także pokrojoną zieloną paprykę, kolendrę, sok z limonki oraz czerwoną cebulę. Łososia kroimy pod kątem 45 stopni w wąskie paski zwane tiritas. Następnie zalewamy go marynatą. Do całości dodajemy maliny. Ceviche z łososia podajemy z grillowanymi z cukrem, solą i koperkiem plastrami cytryn. Danie dekorujemy koperkiem, limonką i cytryną.

podziel się: